Maatschap Piron-Bontje

Acupunctuur door Pim Piron

Acupunctuur is in het Verre Oosten, met name China, Japan en Korea, al eeuwenlang de belangrijkste geneeswijze als onderdeel van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM).

De Oosterse zienswijze benadert de mens anders dan de westerse geneeskunde. Ze stelt niet de pathologie centraal, maar “de mens in zijn omgeving”.
Pathologie of ziekte wordt beschouwd als een verstoring van het energetische evenwicht en het zelfregulerend vermogen van de mens. Door het gebruik van naalden (Acupunctuur), chinese massage (Tui-Na), warmtetoepassingen (Moxa), cupping, ooracupunctuur, electro-acupunctuur, kruiden en/of voedingsadviezen wordt de mens gestimuleerd om zichzelf te genezen.
 
De grondslag van het werk
In elke behandeling staat het activeren van het zelfgenezend vermogen van de mens centraal. Afhankelijk van waar en hoe het probleem zich manifesteert kies ik voor een strategie.
Door integratie van de Traditioneel Chinese Geneeswijze met Viscerale Therapie, CranioSacraal therapie en Traumahealing ontstaat een behandelwijze die de problematiek vanuit verschillende invalshoeken benadert. Deze versterken en ondersteunen elkaar.
 
Voor algemene informatie over acupunctuur klik hier