Maatschap Piron-Bontje

Babymassage van Ada Bontje

Shantala massage is een uit India afkomstige ontspanningsmassage voor baby’s. Het is daar een goed bewaarde gewoonte die van moeder op dochter wordt doorgegeven.

Masseren is een gezellige en leuke manier om intensief contact te hebben met je baby. Zonder dat je erbij stilstaat oefen je vast al kleine geruststellende massages uit bij je baby. Je wrijft bijvoorbeeld over zijn rug of billetjes als je kindje huilt.

Aanraken is een van de eerste manieren om contact te maken. Met je handen druk je uit wat je wilt zeggen en bied je veiligheid. Baby’s zijn hier ontvankelijk voor en laten zich door huidcontact geruststellen. Massage geeft hen een gevoel van liefde en geborgenheid. Bovendien zijn huidcontact en aanraking essentieel voor de emotionele ontwikkeling van je kindje.

Babymassage werkt niet alleen ontspannend voor de baby maar ook voor de ouders. Als een baby veel huilt, maakt dit de ouders en de baby gespannen. Zij kunnen zo in een vicieuze cirkel terechtkomen. Babymassage kan dit doorbreken omdat ook de ouder zich leert ontspannen. De cursus en ook het vervolgens thuis masseren kan zo een rustpunt zijn voor beiden.

Desgewenst kunnen we het ook hebben over “inbakeren” en dragen in doeken en dragers.

Naast masseren als gerichte activiteit is er ook aandacht voor hoe je in de gewone dagelijkse verzorging van je kindje respect en liefde door middel van je handen (meer nog) tot uitdrukking kunt brengen.

En verder is er ruimte om van alles in te brengen waar je vragen over hebt of wat je met je mede-moeders wilt delen.

Vaders zijn ook zeer welkom!