Maatschap Piron-Bontje

ZwangerschapsYoga van Ada Bontje

Wegens omstandigheden momenteel geen groepslessen.

 

Yoga tijdens je zwangerschap is een geweldige manier om de beleving van je zwangerschap te verdiepen en meer contact te hebben met je lichaam en natuurlijk ook met je kindje.

Yoga helpt je je aandacht naar binnen te richten, opmerkzaam te worden voor wat er van binnen bij je gaande is. Om met open aandacht te ervaren wat je nodig hebt en wat goed voor je is.

Je maakt met andere woorden contact met je intuïtie en daar naar te luisteren maakt je sterker. Je voedt en versterkt je vertrouwen, in jezelf, je lichaam en daarmee ook in je vermogen je bevalling goed door te komen.

Yoga doe je voor jezelf en daarmee tegelijkertijd voor je kindje dat gedijt op jouw aandacht en vertrouwen.

Een belangrijk onderdeel van de cursus zijn de partnerlessen. Tijdens deze lessen, die voor jullie samen zijn, heeft je partner de gelegenheid kennis te maken met Yoga en daar iets van te ervaren. En verder is er specifiek aandacht voor hoe je partner tijdens de bevalling ondersteuning kan geven.

Naast alle belevings- en ervaringselementen komt ook informatie aan bod zoals: wat gebeurt er in je lichaam als je bevalling begint, wat verandert er en hoe ga je daar zo goed mogelijk in mee. En als je weeën hebt, hoe ga je daar dan mee om. Het beïnvloeden van de beleving van pijn is daarin een belangrijk aandachtspunt.

Het is een heel leuke en gezellige cursus waarmee je jezelf een wekelijks rust- en aandachtsmoment geeft in deze bijzondere periode in je leven!

Je begint bij mij met een cursus als je ongeveer tussen de 24 en 28 weken zwanger bent. Je kunt dan in principe de cursus afronden vóór je uitgerekende datum. Wekelijkse lessen van anderhalf uur in een vaste groep van vrouwen die min of meer in dezelfde periode zijn uitgerekend. Meestal 10 keer.

Je bent van harte welkom!

Hoewel de aanbeveling is de cursus te volgen in de laatste drie maanden van je zwangerschap is het organisatorisch én om jezelf van een plek te verzekeren, prettig als je je tijdig aanmeldt.

Het is ook mogelijk om individuele lessen te nemen. Voor jezelf of samen met je partner precies zoveel als je wenst en met je eigen vragen. Op elk moment in de zwangerschap. Dus ook in de laatste weken.